The Brand You Can Trust.

Supermass Nutrition-tuotepakkaukset ovat 100% PET-muovia ja täten kierrätettävissä ympäri maan löytyvissä ekopisteissä. PET-muovia pysty­tään hyödyn­tämään korkeam­malla prosen­tilla kuin muita muo­veja, ja tästä syystä sitä käytetään myös M-NUTRITION-tuotepakkausten materiaalina. Tyhjät tuotepakkaukset ovat valmiiksi puhtaita ja kuivia ja täten käytön jälkeen valmiita kierrätystä varten. Kierrätyspisteverkoston ylläpidosta vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy.

Tuotepakkausten kierrätys on helppoa, ja kaikkien Rinki-ekopisteiden ajankohtainen lista löytyy osoitteesta http://rinkiin.fi/kotitalouksille/rinki-ekopisteet/.

Klikkaamalla kierrä­tyspisteen osoite­rivin reunassa olevaa +-merkkiä näet onko kyseisessä kierrä­tyspis­teessäsi muovi­pakkaus­ten kierrätysmahdollisuutta. Muovi­pakkaus­ten kierrä­tyspis­tei­den määrää lisä­tään koko ajan, ja esimerkiksi maaliskuussa 2017 muovinkierrätyspisteitä on maanlaajuisesti jo lähes 550 kappaletta. Rinki Oy:n verkkosivuilta löydät myös muita ohjeita ja vinkkejä kierrätystä varten ja lisäksi palautelomakkeen, jonne voit myös jättää kysymyksiä kierrätykseen liittyen.

Pyrimme huomioimaan pakkausmateriaaleja valitessamme ympäristötekijät. Käytössämme onkin useita eri pakkauskokoja, jotta tuotepakkauksiin jäävä tyhjän tilan määrä pystytään minimoimaan. Kaikesta huolimatta tuotepakkauksiin jää tuotteesta riippuen aina hieman tyhjää tilaa tuotannollisista rajoitteista ja tekijöistä (mm. mittalusikan mahtuminen pakkaukseen, jauheen pöllyäminen ym.) johtuen. Jauheet myös painuvat kasaan varastoinnin ja kuljetuksen aikana ja tiettyjen tuotteiden koostumus on toisia tiheämpää, josta johtuen samankokoisessa pakkauksessa voi olla esimerkiksi 600 grammaa proteiinijauhetta tai vastaavasti jopa 900 grammaa palautusjuomajauhetta. Lisäksi PET-muovi on parhaiten kierrätettävissä oleva materiaali ja kyseisestä muovityypistä voidaan valmistaa kestäviä pakkauksia verrattain vähäisellä määrällä muovimateriaalia, jolloin rajallisia luonnonvaroja kulutetaan mahdollisimman vähän.

Supermass Nutrition-tuotepakkaukset toimivat hienosti ja monipuolisesti myös omassa kierrätyskäytössä. Tyhjät pakkaukset toimivat kätevänä säilytyspurkkina esimerkiksi kaurahiutaleille, muroille tai muille ruoka-aineille ja niistä voi askarrella pienellä vaivannäöllä lähestulkoon mitä tahansa – kekseliäimmät asiakkaamme ovat luoneet pakkauksista esimerkiksi maastopyörän lokasuojan sekä ruokinta-alustan pikkulinnuille. Taipuvatpa pakkaukset jopa lumilyhtyjen valmistukseen! Halutessasi voit jakaa kierrätysvinkkisi Instagramissa ja tagata meidät kuvaan tunnuksilla @supermassnutrition ja #recyclinginnovation. Kekseliäimmät ideat palkitaan hienoilla tuotepalkinnoilla ja jaamme kuvat myös omilla sosiaalisen median kanavoillamme!